ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان ، توصیه و دستورات عملی زیر ، با آرزوی قبولی طاعات و عبادات مومنین بشرح زیر ارائه میگردد.
- مصرف بادمجان، فلفل و ادویه در وعده سحر موجب تشنگی در طول روز میشود.
- در صورتی که فردی به هر دلیل تحت مراقبت پزشک قرار دارد، توصیه میشود برای روزه گرفتن حتما ابتدا با پزشک خود مشورت کند.
- هنگام افطار بهتر است مایعات گرم نوشیده شود و از باز کردن روزه با آب سرد و یا نوشابه پرهیز شود. آب، شیر گرم و یا چای کمرنگ بهترین نوشیدنی برای افطار است.
- توصیه میشود هنگام افطار از قندهای طبیعی مانند خرما، کشمش و یا عسل استفاده شود، به این ترتیب اشتها کنترل میشود. نوشیدن چای کمرنگ، شیر گرم، فرنی، حلیم کم روغن و یا شله زرد در وعده افطار توصیه میشود. نان، پنیر و سبزی و یا همراه با مغز گردو برای افطار غذای مناسبی است. مصرف سوپهای ساده هم برای وعده افطار توصیه میشود.
- مصرف سبزی در وعده افطار توصیه میشود. استفاده از مقادیر کافی میوه، سبزی و آب و همچنین فعالیت بدنی، بهترین روش برای پیشگیری از یبوست در ماه رمضان است.
- برای تامین آب از دست رفته بدن توصیه میشود در فاصله زمانی افطار تا سحر آب و مایعات کافی مصرف شود. وعده سحری باید با آرامش مصرف شود به همین دلیل به روزهداران توصیه میشود با فاصله زمانی مناسب از خواب بیدار شوند تا وعده سحری را با آرامش مصرف کنند.
- خوردن تنقلات فراوان، انواع دسرها و شیرینیهای دارای شکر زیاد در وعده افطار و سحر به هیچ وجه توصیه نمیشود. خورش آلو و خورش سبزی غذاهایی ملین هستند در نتیجه برای پیشگیری از یبوست در ماه رمضان مصرف این نوع غذا توصیه میشود.
- تخممرغ نیمرو دیرهضم است در نتیجه برای پیشگیری از ابتلا به سوزش معده توصیه میشود در ماه رمضان تخم مرغ به صورت آبپز مصرف شود. سالاد بدون پیاز، مکمل خوبی برای وعدههای غذایی در ماه رمضان است و به همین دلیل مصرف سالاد در وعدههای افطار و سحر توصیه میشود.
- مصرف کله پاچه و سیرابی موجب تشنگی زیاد در طول روز میشود در نتیجه مصرف این گونه غذاها در ماه رمضان توصیه نمیشود. در صورت اصرار به مصرف، توصیه میشود به صورت کم آب، کم نمک و در وعده افطار مصرف شود.
- مصرف نوشابههای گازدار در ماه رمضان توصیه نمیشود، زیرا موجب تحریک معده به خصوص در افراد مبتلا به التهاب معده (گاستریت) میشود.
- پس از وعده افطار و سحر باید حتما دندانها را به دقت و با مسواک شستوشو داد