معاون مدیر نظارت بر مواد خوراکی ،آشامیدنی و بهداشتی سازمان غذا و داروی علوم پزشکی کرمانشاه در کارگاه آموزشی سیب سلامت در شهرستان صحنه عنوان کرد: این راهنما به منظور طراحی نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی برچسب محصولات خوراکی تدوین شده است تا با افزایش آگاهی مصرف کننده گان و اصلاح الگوی مصرف در ارتقاء سلامت جامعه گامهای موثری برداشته شود.
مهندس عبدالرضا فرجاد افزود :محصولات خوراکی عرضه شده باید مطابق ضوابط و قوانین
سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تولید و دارای پروانه ساخت
معتبر باشند.
وی
بخشهای هشت گانه نشانگر های رنگی تغذیه طراحی شده را اینگونه برشمرد :
- آرم سازمان غذا و دارو
- معیار و اندازه سهم قابل فهم و
ارزیابی
- میزان انرژی در هر سهم بر حسب کیلو کالری
- شاخصهای مورد ارزیابی مواد مغذی مورد ارزیابی
- مقدار عددی و واحد اندازه گیری شاخصهای مورد ارزیابی در اندازه
سهم
– (نشانگر های رنگی ) رنگهای تعیین شده برای هر شاخص
- راهنمای رنگها
- شماره پروانه های بهداشتی تولید /ورود
کارشناس سازمان غذا و داروی علوم پزشکی اظهار کرد
: تولید کنندگان مواد غذایی مکلفند مشخصات لازم را در مورد هر نوع فرآورده به خط
فارسی خوانا روی بسته یا ظرف محتوی جنس قید نمایند و در مواردی که فرمول یا مواد
ترکیبی طبق تقاضای سازنده
بایستی محفوظ بماند محصول را به وزارت بهداشت تسلیم و شماره پروانه آن
را روی بسته بندی ذکر نماید .
مهندس فرجاد در پایان گفت :بعضی از
تولیدکنندگان غیر مسئول تاریخ مصرف و یا آدرس کارخانه را در روی بستهبندی بگونهای
درج میکنند که خوانا نباشد ، پس بازرسان بهداشت بهتر است به اینگونه محصولات
بیشتر توجه نمایند زیرا که این موضوع عدم احساس مسئولیت مدیریت ضعیف
تولیدکننده را میرساند و یا اینکه اصلا محصول تقلبی بوده و یا دچار مشکل خاصی است
.