به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان صحنه، روز یکشنبه مورخ هفتم مهرماه سال ۹۸، همایش استانی پیشگیری از حوادث ترافیکی به مناسبت تردد زائرین و بازگشایی مرز خسروی در محل سالن جلسات شبکه بهداشت و درمان شهرستان صحنه برگزار شد.
در آغاز جلسه دکتر احسان مهری مدیر محترم شبکه بهداشت و درمان شهرستان صحنه، ضمن بیان خیرمقدم به مدعوین جلسه از جمله دکتر ابراهیم شکیبا معاونت محترم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، جناب سرهنگ حیدری ریاست محترم پلیس راه های استان، مهندس کرمی ریاست محترم راهداری و حمل و نقل جاده ای، دکتر مدرسی ریاست محترم فوریت های پزشکی، آقای علیرضا حیدری فرماندار محترم شهرستان صحنه و سایر مدعوین و میهمانان که از شهرستان های مختلف استان در جلسه حضور یافتند، ابراز امیدواری کرد این همایش منشا خیری در راستای هماهنگی و همکاری بین بخشی دستگاه های ذیربط در حوزه پیشگیری از حوادث جاده ای قرار گیرد.
در ادامه آقای علیرضا حیدری فرماندار محترم شهرستان صحنه، ضمن عرض تسلیت به مناسبت اربعین حسینی و تشکر از زحمات دکتر احسان مهری برای برگزاری این همایش، در خصوص مفهوم جامعه ایمن و لزوم همکاری بین بخشی در جهت ایجاد ایمنی در حوزه های مختلف جامعه از جمله حوزه جاده ها و ترافیک، توضیحاتی را بیان نموده و برقراری این مهم را مستلزم تامل و اندیشه و ارتقاء فرهنگ عمومی و آموزش اقشار مختلف جامعه دانست.
در ادامه دکتر ابراهیم شکیبا معاونت محترم امور بهداشتی استان، درخصوص اهمیت پیشگیری از حوادث و نقش آن بر شاخص های سلامت مطالبی را عنوان کرد. وی با بیان اینکه تلفات جاده ای در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ در حدود ۱۲ درصد افزایش یافته است، عوامل متعددی از جمله فرسوده شدن اتومبیل ها، غیرایمن بودن جاده ها، استفاده از داروهای روان گردان و ... را در بروز حوادث جاده ای دخیل دانست و افزود : با توجه به اینکه در حدود ۵% تولید ناخالص ملی صرف حوادث و تلفات جاده ای شده و هزینه ای بالغ بر بیست هزار میلیارد تومان برای کشور داشته است، برنامه ریزی در جهت پیشگیری ازحوادث ترافیکی را ضروری دانست.
در ادامه جناب سرهنگ حیدری ریاست محترم پلیس راه های استان، درخصوص مراقبت و کنترل مسیرهای عبور زائرین در ایام اربعین مطالبی را عنوان کرد. وی با بیان آمار تلفات و مصدومان ترافیکی به تفکیک سال، شهرستان های استان و جنسیت، تنطیم یک برنامه اجرائی برای کل استان را ضروری دانست و گفت: تعداد تلفات سال های اخیر را می توان به عواملی همچون وجود جاذبه های طبیعی استان، سفرهای درمانی از استان های مجاور به استان کرمانشاه، تردد جهت ورود و خروج کالا به کشور و ورود تانکرهای حمل سوخت از مبدا کشور عراق به استان نسبت داد و باتوجه به فرارسیدن ایام اربعین حسینی این ترددها افزایش یافته و نیازمند توجه جدی تمامی دستگاه های ذیربط و تشکیل مداوم کمیسیون ایمنی راه ها در استانداری دانست.
در ادامه مهندس کرمی ریاست محترم راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه، درخصوص اهمیت مراقبت، تعمیر و نگهداری جاده های استان مطالبی را عنوان کرد و گفت: راهداری و حمل و نقل جاده ای نیازمند برنامه ریزی های درازمدت، تامین اعتبارات و همکاری بین بخشی ۳۲ ارگان متولی ترافیک جاده ای است. بدیهی است که اگر یک ارگان در انجام وظیفه خود کوتاهی کند این زنجیره قطع خواهد شد.
مهندس کرمی بر لزوم فرهنگسازی جاده ای تاکید کرد و این مهم را مستلزم فراهم نمودن زیرساخت های لازم و هماهنگی سیستم های نظارتی، اطلاعاتی، خدماتی و ... دانست. وی طرح جامع راه را استاندارد دانست و وجود نقاط حادثه خیز را به دلیل عدم رعایت طرح جامع استاندار راه ها عنوان کرد.
در ادامه دکتر مدرسی ریاست محترم فوریت های پزشکی استان، به بیان اقدامات انجام شده و برنامه ریزی های صورت گرفته جهت اربعین حسینی پرداخت که اهمّ آن ها به شرح ذیل است:
- درنظر گرفتن ۲۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت بیمارستان های استان جهت پذیرش مصدومین و بیماران
- افزودن یک بالگرد به اورژانس هوایی بیمارستان حضرت ابوالفضل (ع) شهرستان قصر شیرین
- استقرار و برپایی دو بیمارستان صحرایی در مرز خسروی
- اسقرار ۲۰ دستگاه آمبولانس در پایانه خسروی
- استقرار پزشکان و پرستاران در پایانه خسروی و پس از آن
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته، امسال بطور موثرتری خدمت رسانی به زائرین حضرت اباعبدالله الحسین صورت پذیرد.